Heart-shaped Flowergirl Gown

Ija jarang buat baju macam nih. Yang ini pun atas request best pren Ija Wan Sazarena (Jaa Ganu) buat anak dia untuk dipakai pada majlis kahwin. Anak Jaa ni akan jadi flowergirl pada majlis tu, so 'motif' bunga + pearl = sweet.

Kaler temanya cream, so Ija combine cotton,soft polyester dan organza semua kaler cream. Lepas tu, Ija jahit lace kat hujung kain sikit untuk nampak traditional (traditional mat saleh lehhh tapinya).

Untuk detailing, Ija jahit heart-shaped kat dada dari bunga-bungaan riben dan beads (original LizOthman tuhh :)). Last sekali beading kat leher. Seperti baju-baju Ija yang lain simple tak sarat, then color combination yang seemless atau in-tone untuk nampakkan elegant (elegant ke?)...

Baju ni dah sampai Ganu petang tadi (post semalam). Harap-haraplah sesuwaiii... amiiinn...

OK... salam sayang selalu.. sweeeet sgt kan?.


Welcome!

This store is powered by Ecwid - Shopping Cart. If you your browser does not support JavaScript, please proceed to its simple HTML version.